hoe belangrijk is een goede fundering?

Bij een padelbaan hoort een goede fundering. Het is zeer belangrijk om te voorkomen dat de padelbaan gaat verzakken, doordat de grond te zacht is en dus te weinig ondersteuning biedt. De kooiconstructie en glasdelen hebben bij elkaar namelijk een behoorlijk gewicht.

Naast ondersteuning is het ook belangrijk dat het speelveld waterdoorlatend is. Je wilt niet, dat na een regenbuitje, de banen blank staan, nee, je wilt meteen weer kunnen spelen. Hiervoor is het belangrijk dat de grondlagen goed zijn opgebouwd, namelijk met M3C zand, eventueel lava en drainbeton. De uit te voeren werkzaamheden verschillen per locatie en situatie. Wij zullen dus altijd eerst komen kijken en overleggen over wat er moet gebeuren en hoe dit gaat gebeuren. Er zijn wel enkele bekende situaties:

 

Outdoor

Tennisbaan
We zien regelmatig dat er een tennisbaan wordt opgeofferd voor 1 of 2 padelbanen. De ondergrond bij een tennisbaan is al bewerkt en waterpas. In veel gevallen volstaat het om de toplaag (gravel of kunstgras) te verwijderen, waarna het M3C zand en eventueel het lava hergebruikt kunnen worden. Daarna kunnen het waterdoorlatend beton en de ringfundering geplaatst worden.

Niet bewerkte ondergrond
In deze situatie zal al het grondwerk nog gedaan moeten worden. Van het afgraven en afvoeren van bestaande grond tot het aanleveren, aanbrengen en egaliseren van de nieuwe lagen. Daarna kunnen het waterdoorlatend beton en de ringfundering geplaatst worden.

 

Indoor

Bij indoorlocaties is meestal sprake van een stevige fundering. Het grote voordeel hiervan is, dat je, mits de ondergrond dik en sterk genoeg is, je geen betonfundering hoeft te plaatsen als ondersteuning van de kooiconstructie. Hier volstaat dan een stalen balkconstructie die op de vloer wordt bevestigd. Deze optie is uiteraard portemonnee vriendelijk.

Wil jij ook zo'n baan?

Of je nu een tenniscentrum hebt of gewoon een grote tuin, een padelbaan is een mooie aanvulling voor deze snel groeiende sport

en Volg ons...

Loading...