wat is padel?

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en enorm leuk voor spelers van alle leeftijden. Padel is een racketsport die veel kenmerken van tennis en squash bevat. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rallies en raakt daardoor steeds mee in trek bij tennissers, squashers en racketsportliefhebbers in het algemeen.

hoe speel je padel?

Het speelveld van een padelbaan is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner (20 bij 10 meter) en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel wordt over het algemeen in dubbelspel gespeeld en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld.

Racket en ballen
Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof. In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket wordt met een koordje om de pols bevestigd, zodat het niet kan rondslingeren.
De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. De bal moet goed kunnen stuiten, officieel 135 tot 145 centimeter hoog als je hem van ver boven je hoofd (exact 254 centimeter staat in de regels) laat vallen. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde.

PELlIkAAN Tilburg OVER WORLDPADEL

“JONGENS MET
KENNIS VAN ZAKEN EN HET
ENTHOUSIASME VAN PRO’S”

De World Padel Pro padelbaan is een frame baan, speciaal ontwikkeld voor clubs die in hun voorzieningen topkwaliteit nastreven. De zelfdragende constructie maakt een gemakkelijke installatie mogelijk en is zelfs, mocht daar behoefte aan zijn, eenvoudig te verplaatsen in de toekomst.

WAT ZIJN DE SPELREGELS VAN PADEL?

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de glazen wand mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de glazen wand en levert vaak verrassende rallies op.
Padel speel je bijna altijd in dubbel-vorm. In het onderstaande filmpje worden de spelregels duidelijk uitgelegd.

Waar speel je padel?
Zoals aangegeven, is Padel in Nederland een snelgroeiende sport. Op veel plekken worden nieuwe banen geplaatst.
Wil je weten waar je padel kan spelen klik dan hier voor een up to date lijst.

 

Wil jij ook zo’n baan?

Of je nu een tenniscentrum hebt of gewoon een grote tuin, een padelbaan is een mooie aanvulling voor deze snel groeiende sport

Loading...