ONZE projecten

Hieronder kun je de banen bekijken die we onlangs hebben opgeleverd en de banen waar we nu volop mee bezig zijn. Houd deze pagina in de gaten want er komen regelmatig nieuwe banen bij.

Onlangs opgeleverd

Binnenkort op te leveren

Wil jij ook zo'n baan?

Of je nu een tenniscentrum hebt of gewoon een grote tuin, een padelbaan is een mooie aanvulling voor deze snel groeiende sport

en Volg ons...

11 mei 2006

De eerste banen in Nederland werden gebouwd in Vijfhuizen en Spijkenisse. In 2010 kwamen de eerste verenigingen met meerdere banen in Den Bosch en Enschede.

45,5 x 26cm

Padel wordt meestal gespeeld met een padelracket van grafiet. Sommige rackets kunnen ook gemaakt zijn van carbon of fiber. Het bevat een ongelimiteerd aantal gaten en een koord om het racket aan de pols vast te maken. Het racket heeft een maximale lengte van 45,5 centimeter en een maximale breedte van 26 centimeter

135-145 cm

Padel wordt gespeeld met een bal, gelijkend op die van tennis. Een padelbal is lichter en kleiner dan de reguliere tennisbal. De druk in een padelbal ligt tussen 1,78 en 2,01 bar. De druk is lager dan in een tennisbal, een padelbal beweegt daardoor trager. Na een val vanaf 254 cm hoogte op een harde ondergrond moet de bal 135 tot 145 cm stuiten.

10 x 20 meter

Padel wordt bij dubbelspel gespeeld op een terrein van 10 bij 20 meter, bij enkelspel is dit 6 bij 20 meter. Dit terrein wordt door een net in tweeën verdeeld. Elk van de twee speelhelften is verdeeld in drie vlakken: een achtervlak en twee voorvlakken (servicevlakken).

Loading...